batterij opslag

Batterij Opslag: Innovatieve Energieoplossingen voor Verhoogde Betrouwbaarheid en Kostenreductie in Commerciële Sector

Energieopslag is een uitstekende optie voor commerciële eigendommen die energiekosten willen verlagen en betrouwbaarheid willen verbeteren. Met de afnemende prijzen van opslag in de afgelopen jaren, staats- en federale stimuleringsmaatregelen om opslag te installeren, en steeds complexere – en prijzige! – elektriciteitstarieven voor bedrijven, is er nog nooit een beter moment geweest om zonne-energie en batterij opslag bij uw bedrijf te installeren. Om u te helpen beslissen of batterij opslag geschikt is voor uw organisatie, volgt hier een uitleg over hoe batterij opslag werkt en de belangrijkste redenen waarom bedrijven batterij opslag installeren.

Hoe Werkt het?

Energieopslagsystemen bieden een zeer eenvoudige dienst: ze slaan elektriciteit op voor later gebruik. Wanneer ze worden gecombineerd met een zonnepaneelsysteem, zal een energieopslagsysteem alle overtollige elektriciteit die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd opslaan, zodat u deze kunt gebruiken nadat de zon ondergaat of wanneer het bewolkt is.

Er zijn verschillende technologieën die batterij opslag bieden, maar de meest voorkomende op zowel residentieel als commercieel niveau zijn lithium-ion batterijen. Er zijn twee primaire typen lithium-ion batterijtechnologieën op de markt vandaag – lithium-nikkel-mangaan-kobalt (NMC) en lithium-ijzer-fosfaat (LFP) – die precies hetzelfde werken, maar verschillen in een aantal variabelen: fysieke grootte, levensduur, gebruikte materialen, prijsstelling en veiligheidscertificeringen.

Energieopslagsystemen integreren naadloos in het elektrische systeem van uw bedrijf en worden automatisch ingeschakeld wanneer het net uitvalt om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsvoering geen slag mist.

Waarom Installeren Bedrijven Batterij Opslag?

Er zijn twee sleutelvoordelen die batterij opslag biedt. Ten eerste installeren de meeste huizen en bedrijven batterij opslag voor het veerkrachtvoordeel: noodstroomvoorziening in geval van stroomuitval op het net. Maar voor veel commerciële toepassingen kan batterij opslag veel grotere financiële voordelen bieden dan voor huiseigenaren, vooral als uw bedrijf een complexe nutsvoorziening heeft met ofwel vraagkosten of een tijdvariatie in de prijs voor elektriciteit.

Veerkrachtvoordelen

Zeventig procent van de zonne-energieklanten die offertes voor batterij opslag aanvragen op EnergySage, zegt geïnteresseerd te zijn in batterij opslag voor noodstroomvoorziening. Voor commerciële eigendommen kan veerkracht verschillende vormen aannemen: het kan betekenen dat koelkasten en vriezers koel blijven bij een stroomstoring, dat een poort naar een opslagfaciliteit geopend kan worden, of dat de lichten in een restaurant aanblijven terwijl de rest van het blok zonder stroom zit.

Alle veerkracht betekent eigenlijk gewoon noodstroom in geval van een stroomstoring. Batterij opslag stelt een deel of uw hele bedrijf in staat om te blijven draaien, zelfs wanneer het net uitvalt. Het is niet helemaal “off-grid”, maar het betekent wel dat u zonder het net kunt functioneren als dat nodig is.

Als u in een gebied werkt waar u vaak te maken hebt met stroomstoringen, kan batterij opslag helpen de impact van die storingen te verminderen.

Financiële voordelen

Er zijn een paar sleutelmanieren waarop batterij opslag financiële voordelen kan bieden aan bedrijven: vermindering van vraagkosten, prijsarbitrage op tijdvariatie tarieven, en incentives.

Vraagkosten

De grootste financiële voordelen van batterij opslag komen als u vraagkosten heeft op uw nutsvoorziening. Terwijl elektriciteitstarieven historisch gezien gefocust waren op een volumetrische lading waarbij u een bepaald tarief per kilowattuur (kWh) elektriciteit betaalt die u per maand verbruikt, zijn vraagkosten gebaseerd op de maximale hoeveelheid vermogen die vereist is gedurende een enkel uur (of vijftienminutenperiode) in een bepaalde maand.

Omdat uw vraagkosten worden vastgesteld op basis van uw maximale uurlijkse stroombehoefte, is er minder stimulans om uw algehele verbruik gedurende de maand te verminderen, maar eerder om aan te passen hoeveel elektriciteit u tegelijk nodig heeft. Als u op een vraagkostentarief zit, is de enige manier om uw elektriciteitsrekening te verlagen, minder stroom tegelijk te gebruiken.

Hier komt batterij opslag om de hoek kijken – terwijl zonne-energie de hoeveelheid elektriciteit die u in een bepaalde maand gebruikt kan verminderen, kunnen batterijen helpen uw piekvraag in een maand te verminderen. Aangezien vraagkosten vaak $15 per kilowatt (kW) aan vraag of meer per maand bedragen, en aangezien veel bedrijven tientallen kW’s aan vraag per maand gebruiken, is het verlagen van uw vraag een geweldige manier om uw maandelijkse elektriciteitsuitgaven te verminderen.

Tarieven met Tijdvariatie

Net zoals sommige nutsbedrijven zijn overgestapt op vraagkosten, zijn anderen overgestapt op tarieven met tijdvariatie. Een tarief met tijdvariatie – d.w.z. een tijd-van-gebruik tarief – is een elektriciteitstarief waarbij u meer betaalt voor elektriciteit die u op bepaalde tijdstippen van de dag of tijdens bepaalde perioden van het jaar gebruikt dan op andere. In plaatsen zoals Californië kan het tarief ’s avonds hoger zijn, wat betekent dat u meer betaalt voor elektriciteit nadat de zon ondergaat.

Met batterij opslag kunt u overdag elektriciteit opslaan die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd wanneer de elektriciteitstarieven laag zijn om later op de avond te gebruiken wanneer de tarieven stijgen, waardoor u in wezen het tarief dat u gedurende de dag voor elektriciteit betaalt kunt arbitreren.

Conclusie

Samenvattend biedt batterij opslag aanzienlijke voordelen voor commerciële eigendommen, zowel op het gebied van veerkracht als financiën. De integratie van batterij opslag met zonne-energiesystemen stelt bedrijven in staat om efficiënter om te gaan met energieverbruik, vooral in tijden van stroomstoringen of piektarieven. Met de opkomst van verschillende technologieën, zoals lithium-ion batterijen, en de beschikbaarheid van staats- en federale stimuleringsmaatregelen, wordt het steeds toegankelijker voor bedrijven om te investeren in batterij opslag.

De veerkrachtvoordelen zorgen voor betrouwbaarheid en continuïteit van de bedrijfsvoering, zelfs tijdens uitval van het net. Financieel gezien kan batterij opslag helpen bij het verminderen van vraagkosten en het optimaliseren van tarieven met tijdvariatie, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op de energiekosten.

Als u overweegt om batterij opslag te integreren in uw bedrijfsvoering of meer informatie wenst over de specifieke voordelen en mogelijkheden voor uw situatie, bezoek dan https://giga-storage.com/ voor uitgebreide informatie en deskundig advies over energieopslagsystemen. Batterij opslag is niet alleen een investering in de toekomst van uw bedrijf, maar ook een stap vooruit in duurzaam en verantwoord energiebeheer.

Meer artikelen zoals deze? Klik dan hier!