Website Stats

Top 5 van gratis webstatistieken

Of je nu een website of een blog hebt, het kan geen eenrichtingsverkeer zijn waarbij je gewoon dingen blijft posten en geen rekening houdt met hoe de gebruikers erop reageren. Daarom is het belangrijk om de webstatistieken in de gaten te houden, zoals hoeveel verkeer je krijgt, wat voor soort bezoekers je hebt en hoe ze zich gedragen op je berichten.

Gelukkig hoeft u niet eens uw budget in te zetten voor een goede webstatistiekentool, want er zijn zoveel gratis opties beschikbaar. Dus, in deze post, ik ben een lijst van de beste gratis web statistieken tools die je kunt vinden op het internet, samen met hun speci

 1. Google Analytics
  Een van de meest populaire en meest gebruikte gratis webstatistiek tool, Google Analytics biedt een aantal functies die nuttig zijn voor elk soort website. Via een schone en eenvoudig te navigeren interface kunt u de bron van het webverkeer, de telling, het gedrag ter plaatse, het aantal klikken, de conversies en nog veel meer volgen.

Google Analytics
Naast het verstrekken van de statistieken van uw website, biedt Google Analytics ook een aantal suggesties om uw conversatiesnelheid te verbeteren en uw website te optimaliseren voor een betere positie in de zoekmachine. Dit omvat tips voor het versnellen van de website, het beheren van de inhoud, inzicht in het gedrag van bezoekers en benchmarking tools.

Echter, in mijn ogen is een gebied waarin deze tool achterblijft de diepere analyse in real-time verkeer. Hoewel Google Analytics wel realtime verkeersrapporten biedt, zijn dit zeer basale analyses.

 1. JetPack voor WordPress
  Als u een WordPress-website heeft, dan is de kans groot dat u de populaire JetPack-plugin al gebruikt. Naast andere functies biedt JetPack een basis webanalyse en de eenvoudige interface maakt het gemakkelijk te gebruiken voor beginners.

JetPack statistieken

Met behulp van de JetPack plugin kunt u het totaal aantal bezoeken van individuele berichten, populaire pagina’s, trefwoordtracking, het bijhouden van abonnementen, de locatie van bezoekers, het gedrag ter plaatse en nog veel meer zien.

Hoewel JetPack voor beginnende gebruikers een zegen kan zijn, kan het voor gebruikers die gedetailleerde en geavanceerde statistieken over hun website nodig hebben, een slechte optie zijn.

 1. StatCounter
  Stat Counter is een tool die diepere analyses over uw website biedt, samen met functies om het webverkeer te verhogen, verkoopleads te genereren en klikfraude op te sporen. U kunt het ook zo configureren dat u elke week via e-mail aangepaste samenvattingen kunt sturen om een snelle blik te krijgen op hoe het gaat.

statcounter
De geavanceerde functies van Stat Counter omvatten een onzichtbare teller, het bijhouden van de activiteit van bezoekers voor en na het bezoek aan uw website, heat maps, vergelijking met zoekmachines, het bijhouden van HTTPS-websites, het delen van toegang met teamleden, het publiekelijk tonen van uw webstatistieken, het controleren van JavaScript-statistieken.

De gratis optie van Stat Counter kan echter alleen worden gebruikt voor het bijhouden van maximaal 250.000 bezoekers per maand. Het kan dus alleen een goede gratis analysetool zijn als u een middelgrote blog heeft.

 1. AWStats
  Een unieke tool die werkt aan de serverkant in plaats van de website, AWStats is een open-source analyse-instrument dat meerdere websites kan analyseren die op één server draaien. Om het te gebruiken moet uw webhost de webgegevens loggen in een bestand waaruit de tool kan lezen.

awstats
Bezoeken tellen, tijd doorgebracht op de website, bandbreedtegebruik, entry/exit pagina’s, OS en bandbreedte gebruikt voor elk, “bot visit” tracking, bescherming tegen wormen aanval, keyword tracking en bookmark tracking zijn enkele van de functies die ik vond om de meest interessante te zijn.

Hoewel niet echt een nadeel, maar AWStats biedt niet te veel geavanceerde functies. Echter, voor een tool die vrij te gebruiken is en werkt aan de server kant, is dit een geweldige optie.

 1. Open Web Analytics
  Een andere open-source analytische tool, Open Web Analytics, stelt u in staat om de PHP-API te integreren in uw applicatie-API met een enkele klik. De functies omvatten onder andere het tellen van het verkeer, ondersteuning voor meerdere websiteanalyses, het monitoren van het gedrag van individuele bezoekers, het volgen van kliks, het bekijken van heat maps, het volgen van abonnementen, het volgen van de activiteit van herhaalde bezoekers in de loop van de tijd, het volgen van in- en uitgangen en nog veel meer.

open webanalyse
Wat me verbaasde over OWA is dat het in jaren niet is bijgewerkt, zelfs niet als er zoveel ruimte is voor verbetering. Alle functies (hoewel niet erg uitgebreid) werken perfect, maar mijn grootste zorg is het ontbreken van een update.