Pantone kleur van 2021

Voor 2021 krijgen we twee kleuren van het jaar. De kleuren die zijn geselecteerd om de cadeauwinkels van het museum te sieren, en de eindejaarsblogberichten zijn Ultimate Gray (een middenklasse grijs ergens rond #939597) en Illuminating (een citrusgeel dat ongeveer #F5DF4D is).
Een huwelijk van kleur dat een boodschap van kracht en hoopvolheid overbrengt die zowel duurzaam als verheffend is.
De laatste keer dat Pantone twee kleuren selecteerde was Rozenkwarts & Sereniteit in 2016, en we weten allemaal wat een rustig, sereen jaar dat was; dus 2021 zal waarschijnlijk de vloek van een oude mummie loslaten op de wereld, of ons zien botsen met de zon.

De kleur van 2020, “Klassiek Blauw”, was waarschijnlijk niet veel van een kleur van het jaar, tenzij het toevallig de kleur is die je je thuiskantoor hebt geschilderd. Als het bedrijf een echte vooruitziende blik had, had het misschien gekozen voor het bloeiendste beige dat het kon vinden – in feite koos Dulux in de zomer verfmerk Dulux daar bijna voor in 2021, met de naam “Brave Ground” als kleur voor volgend jaar, maar voor de “veerkrachtige” kwaliteiten van beige in plaats van een lockdown verveling.
Misschien is dat de reden waarom de PR-afdeling van Pantone in 2021 koos voor twee kleuren: een onopvallend grijs om ons op de been te houden tot we allemaal gevaccineerd zijn, en een wild lichtgevend geel voor het laatste deel van het jaar.

Eerlijk gezegd zijn de kleurkeuzes van Pantone geen voorspellingen, zoals vaak wordt gemeld, maar aspiraties. Pantone gelooft dat de koppeling “een boodschap van positiviteit uitdrukt die wordt ondersteund door vastberadenheid”, wat misschien net is wat de wereld nu nodig heeft.
Een combinatie van kleuren is veel verstandiger dan een enkele kleur, met zo veel over kleur afhankelijk van de context. Maar de eigenlijke kleurbehandeling van 2021 is veel waarschijnlijker multi-color gradiënten.
U kunt de kleuren van Pantone voor 2021 uitproberen op Instagram, of op Pantone Connect.

Enkele bureaus gespecialiseerd in webdesign:

Whello
Happy Idiots